Over ons

Het ingenieursbureau ID Drone bvba ontwerpt en realiseert innovatieve toepassingen van drones voor bedrijven en particulieren. Het wekt meermaals verbazing welke informatie de verwerking van dronebeelden aan de klant kan bieden.

Het Directoraat van de luchtvaart DGLV verleende aan ID Drone bvba de toelating om vluchten met drones in Klasse 1A uit te voeren. Dat is de meest uitgebreide toelating die vluchten mogelijk maakt dicht bij gebouwen, boven groepen van mensen, boven verkeerswegen, in de buurt van hoogspanningspylonen en windmolens en veel meer.

Als eerste professioneel Belgisch bedrijf bekwam ID Drone bvba een afwijking van het Koninklijk besluit om daken te besproeien met mosbestrijdende vloeistoffen. Een zelf ontwikkeld frame dat gemonteerd werd op de krachtige hexacopter M600 draagt de sproeilansen. De mosbestrijdende vloeistof wordt onder een regelbare druk naar de drone gepompt en dan verspreid via de spuitmonden. De vortex van de propellers (wervelende lucht) verspreidt de sproeinevel gelijkmatig over het dak.

ID Drone bvba is erkend aannemer van dakwerken Klasse 1 categorieën D12, D13, D21, D22, D8.

ID Drone bvba werkt met ervaren piloten die over een bewijs van bevoegdheid vanwege DGLV beschikken.

ID Drone bvba is een onderneming van Stimano Holding NV, houdstermaatschappij met een eigen vermogen van meer dan 6 miljoen euro.

Bedrijfsgegevens.

ID Drone, bvba met een kapitaal van 51.000 €

Zaakvoerder ir. Peter Vetters, burgerlijk bouwkundig ingenieur

Diamantstraat 8 / 517 - 2200 Herentals

RPR Antwerpen afdeling Turnhout 0479.823.663

BTW BE0479.823.663

Toelating DGLV Klasse 1A vluchtuitvoering LAO-SPO324Auth001

Erkend aannemer van dakwerken Klasse 1 categorieën D12, D13, D21, D22, D8